Sunday, December 19, 2010

A Moment with Oh Malaysia Blog's Author

Selama beberapa hari yang lepas, kami menerima kunjungan Amirrudin Said ke kediaman kami. Beliau yang sedang bercuti semester selama 3 bulan sudi meluangkan masa ke teratak kami walaupun tiada apa yang menarik. Berkunjung ke kuantan bukanlah suatu perkara yang sukar buat beliau kerana beliau berasal dari kemaman yang berkedudukan lebih kurang sejam dari sini.

Awal tahun hari tu, beliau sudah pun menjejakkan kaki ke rumah kami (sebelum cuti tahun baru Cina). Pada mulanya, mungkin jemputan saya membuatkan beliau risau sama ada dapat diterima atau tidak oleh ahli rumah ini berjumlah 10 orang. Namun, sikapnya yang ramah membuatkan beliau akhirmya membuat keputusan untuk tinggal selama beberapa hari di sini.


Beliau ialah pengemudi blog Oh Malaysia yang popular berkaitan isu terkini di Malaysia yang telah mencecah sebanyak 1500 followers hingga ke hari ini. Walaupun beliau kini sedang melanjutkan pelajaran di University of South Australia, Adelaide, namun ia tidak menjadi penghalang untuk beliau aktif dalam dunia blogging. Saya mengenali beliau sejak belajar dalam program persediaan ke luar negara di INTEC lagi.

Kehadiran beliau ke rumah kami menyerikan lagi keadaan kerana beliau sudi memasak untuk kami. Bukanlah bermaksud kami tak pandai masak tapi kali ini apa kata kita cuba rasa pula penangan pelajar Australia ini. Kalau diteliti blog beliau, beliau juga ada memasukkan entri berkaitan resepi masakan yang menarik.

Jumaat yang lepas, kami sempat meluangkan masa bermain boling di MegaLanes, Berjaya Megamall, Kuantan. Walaupun pada hakikatnya kebanyakan daripada kami (ahli rumah) tak pandai dan jarang bermain, namun apa boleh buat, BALING SAJA LA.. Tapi, dalam tak pandai main tu, ada jugak la yang strike (not bad). Namun bagi Amirrudin, bermain boling bukanlah sesuatu yang asing kerana beliau kerap meluangkan masa bermain sebelum ini walaupun berada di negara orang.


Apa-apa pun, terima kasih buat saudara Amir atas kesudian berkunjung dan berkongsi pengalaman berada di perantauan. Lain kali datanglah lagi. :)

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...